Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

...Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου.

Θ. Παφίλης στο ΑΠΕ: Να γίνει υπόθεση 
όλου του λαού η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ*


Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της ενέργειας τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλο.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για άγρια καταστολή και σημείωσε πως σχεδόν όλες οι απεργίες κρίνονται στα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές και ανέφερε πως θα έπρεπε να υπάρξει ανυπακοή των εργαζομένων στη ΔΕΗ με τη στήριξη του λαού.

Άσκησε κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και σήμερα αντιπαρατίθενται μόνο για το σχέδιο «μικρή ΔΕΗ» και όχι για το σύνολο των νόμων που από το 1999 που ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ λέει ναι σε δημοψήφισμα για όλο το πακέτο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της «μικρής ΔΕΗ» στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου