Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

...πρέπει επιτέλους -όσο είναι καιρός- να εξηγηθεί στο λαό διαλεκτικά και με επιμονή, ότι ζούμε την εποχή της τελικής καπιταλιστικής συσσώρευσης.

Κλείνουν τα εργοστάσια ζάχαρης σε Ορεστιάδα και 
Σέρρες  -  ΚΚΕ: Απαιτείται  συντονισμένος  αγώνας*


Μέσα στην εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για το κλείσιμο των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες που ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Ιούλη στους εργαζόμενους.

Το κλείσιμο των εργοστασίων έρχεται ως συνέπεια των εξευτελιστικών τιμών που έδωσε για άλλη μια χρονιά στους αγρότες η ΕΒΖ, με αποτέλεσμα να μην καλλιεργηθούν πολλά στρέμματα. Συνολικά, φέτος καλλιεργήθηκαν 78.000 στρέμματα τεύτλων, από τα 428.000 στρέμματα που καλλιεργούνταν το 2005.

Οι εξελίξεις  στην  ΕΒΖ  συνδέονται  με τη συνολική πολιτική  ιδιωτικοποιήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Περιοδεία την Πέμπτη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας πραγματοποίησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με στελέχη της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν το κλείσιμο των εργοστασίων. 

Να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες, θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας και θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, καλύτερο εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας, και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.  
(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε VIDEO).

Σε συντονισμένο αγώνα για να μπει φρένο στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που φέρνει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την ανεργία καλεί τους εργαζόμενους και το λαό η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με αφορμή το κλείσιμο εργοστασίων και το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
 (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Εγκληματική για τη χώρα και την περιοχή χαρακτηρίζει την αναστολή των εργοστασίων η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης 
(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).  

*902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου