Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για το θάνατο τετραπληγικής γυναίκας μετά από διακοπή του οικιακού ρεύματος από τη ΔΕΗ



Ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της γυναίκας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της από τη ΔΕΗ στα Χανιά (ΕΔΩ), εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δεν νοείται να το στερείται κανείς, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζει ή όχι προβλήματα υγείας.

 

Τέτοια θανατηφόρα περιστατικά, μαζί με τα πανάκριβα τιμολόγια, τα κομμένα ρεύματα, τα χαράτσια, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, είναι αποτέλεσμα της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της μετατροπής της σε πανάκριβο εμπόρευμα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και το χρέος να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για να αποτρέψει τις διακοπές του ρεύματος στα νοικοκυριά, αλλά και ενάντια στο ευρωενωσιακό πλαίσιο της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά. 

Να παλέψει για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας, που σε καθεστώς λαϊκής εξουσίας θα μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες».

Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου