Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία

Νέα αγωγή της κυβέρνησης κατά απεργών*


Νέο κρούσμα αυταρχισμού της κυβέρνησης σε βάρος των αγώνων εργαζομένων.

Αγωγή με την οποία ζητεί να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή - απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» κατέθεσε το Δημόσιο που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ειδικότερα το Δημόσιο αιτείται να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον, αλλά και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους 
λαϊκούς αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το ΠΑΜΕ αναφέρει: 

«Η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η «αποχή – απεργία διαρκείας» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.

Κατά την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στους εκπαιδευτικούς κ.α. 

Ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. 

Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Η αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία πρέπει να αποτελέσει βήμα μαζικής και δυναμικής απάντησης στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κανένας στη δουλειά, όλοι και όλες στην απεργία 
και στην συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Ομόνοια».

 
ΠΑΜΕ Δημοσίου: Με εντατικούς ρυθμούς οι 
ετοιμασίες για την απεργία στις 9 Ιούλη  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου