Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται»

 Τα δάκρυά τους δεν κρύβουν τις ευθύνες...

 
Σφαγή χωρίς έλεος στη Λωρίδα της Γάζας
Καλεί επιπλέον εφέδρους το Ισραήλ*

Κλιμάκωση των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι φρικαλεότητες του ισραηλινού στρατού -οι οποίες έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ- προκαλούν παγκόσμιο αποτροπιασμό στους λαούς.

Το Ισραήλ κάλεσε άλλους 16.000 εφέδρους για να διευρύνει το μέτωπο και διαμηνύει ότι οι επιδρομές θα συνεχιστούν μέχρι να εξοντωθεί η παλαιστινιακή αντίσταση.

«Η κίνηση αυτή επιτρέπει την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων, καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό σε 86.000», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στρατού. Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων.

Σφαγιασμός των αμάχων από τον ισραηλινό στρατό

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά καθώς ο ισραηλινός στρατός χτυπάει απροκάλυπτα αμάχους.  

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη των επιχειρήσεων έχει φτάσει τους 1.350, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600.


Μόνο την Τετάρτη, που χτυπήθηκε σχολείο του ΟΗΕ με πρόσφυγες και κεντρική αγορά, έχασαν τη ζωή τους 119 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας.

Η αγορά της συνοικίας Σετζάγια βομβαρδίστηκε την ώρα που ήταν γεμάτη με κόσμο ο οποίος αναζητούσε τροφή. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 20 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν.

Μάλιστα η επιδρομή έγινε περίπου μισή ώρα πριν τη λήξη της 4ωρης μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει το Ισραήλ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ήθελαν να δολοφονήσουν αμάχους.

Σχετικά με τη σφαγή που έγινε το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο του ΟΗΕ, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι θα γίνει έρευνα και επιχείρησε να μεταφέρει την ευθύνη στη «Χαμάς». 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ δήλωσε προκλητικά στο BBC: «Θα ερευνήσουμε την υπόθεση. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι ήταν δικά μας πυρά, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι στρατιώτες μας δέχονται επίθεση από το σημείο».

Τα δάκρυά τους δεν κρύβουν τις ευθύνες 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων. Από τη συγκεκριμένη επίθεση σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στις τάξεις του σχολείου.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος πάντως έχει μερίδιο ευθύνης για αυτή τη σφαγή, καθώς η λογική των «ίσων αποστάσεων» που ακολουθεί, αποθρασύνει το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ καταδίκασε το βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τον ανεφοδιασμό ΕΔΩ  του ισραηλινού στρατού.

Μπ. Νετανιάχου: Διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα 
ολοκληρώσει την εγκληματική του αποστολή  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου