Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Αγώνας για ΔΕΗ λαϊκή περιουσία

Από  σήμερα  στη  Βουλή  το  νομοσχέδιο 
για τη «μικρή ΔΕΗ» - Ανακοίνωση του ΚΚΕ*


 .,.Απεργία από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Ιούλη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Πέμπτη στις 8 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στη Χαλκοκοδνύλη. 

Η απόφαση για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η οργάνωση της πάλης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

Ανέδειξε τις ευθύνες που φέρουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και αυτές που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ)  στην Ομοσπονδία και τα σωματεία, καθώς στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική αυτή, είπαν «ναι» στα μέτρα που διευκόλυναν την προώθηση της ιδιωτικοποίησης. 

Υπογράμμισε ότι η επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων και όχι από το πόσες μονάδες θα κλείσουν (το οποίο έτσι κι αλλιώς θα συμβεί, αν η συμμετοχή είναι μεγάλη). 

Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης και καλής προετοιμασίας, με προοπτική τη σταδιακή κλιμάκωση του αγώνα τις μέρες της απεργίας, καθώς θα προχωράει η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Απειλές από την κυβέρνηση

Πριν ακόμα ξεκινήσει η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η κυβέρνηση εξαπολύει απειλές, μιλώντας ευθέως για ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ 

Σε σχόλιο για το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» και τις απειλές της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:  

«Απέναντι στο σχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" και τις κυβερνητικές απειλές, πρέπει να υπάρχει αγωνιστική απάντηση όλου του λαού, η οποία θα βάλει στο στόχαστρο τόσο την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, την όποια υλοποιεί η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και τις επικίνδυνες θεωρίες που επαναφέρει η κυβέρνηση, ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά και να αντιπαλεύει αντιλαϊκές αποφάσεις.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι δίκαιος, γι' αυτό και πρέπει να στηριχτεί από όλο το λαό που θα πληρώσει ακόμη πιο ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της. Το δίκιο αυτού του αγώνα πηγάζει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και δεν ταυτίζεται με τη στάση που κατά καιρούς έχουν κρατήσει διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στηρίζοντας την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».

Περιοδείες και εξορμήσεις του ΚΚΕ

Με στόχο να οργανωθεί με μαζικούς όρους η αντίθεση των εργαζομένων στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συνολικά στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν παρεμβάσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε υπηρεσίες και καταστήματα της ΔΕΗ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, την Πρέβεζα, τη Δράμα και σε άλλες πόλεις.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα 

Στο θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (Δείτε εδώ video).  

Πρόοδος για τον πρωθυπουργό είναι η 
ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας  (ΕΔΩ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου