Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη», επιστράτευσε τα ΜΑΤ εναντίoν των εργαζομένων της ΕΡΤ.

 Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ


Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη», 
επιστράτευσε τα ΜΑΤ εναντίoν των εργαζομένων της ΕΡΤ. (video ΕΔΩ)

Περίπου στις 4.20 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του εισαγγελέα.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο και έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω. H αστυνομία προσήγαγε τέσσερα άτομα τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελευθερα.   
                    
Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί απολυμένοι της ΕΡΤ και άλλοι διαδηλωτές που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι βουλευτές του ΚΚΕ  Διαμάντω Μανωλάκου και Σπύρος Χαλβατζής, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής το Γιώργο Πέρρο.


Δήλωση Δ. Μανωλάκου 

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. 

Σε δηλώσεις προέβη η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης». Παρέμβαση για το θέμα έκανε η Δ. Μανωλάκου και στην πρωϊνή εκπομπή του «ΣκάΪ» (Δείτε εδώ βίντεο). 

Παρέμβαση Σ. Χαλβατζή 

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητά από το μαζικό κίνημα να στηρίξει και αυτόν τον αγώνα, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας τηλεφωνικά στο «MEGA».
Παράλληλα μετέφερε την ανησυχία και το φόβο των εργαζομένων της ΕΡΤ για τυχόν καταστροφές και λεηλασίες μέσα στο κτίριο (Δείτε εδώ βίντεο).


Προκλητική η κυβέρνηση 

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Επιμένοντας να χαρακτηρίζει παράνομη κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου», ενώ πρόσθεσε ότι «η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα».

Εξάλλου μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Σίμος Κεδίκογλου χρησιμοποίησε φρασεολογία άλλων εποχών, λέγοντας πως η επίθεση της Αστυνομίας έγινε «για την αποκατάσταση της ομαλότητας». Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί διασφάλισης της σταθερότητας έχουν ως στόχο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου