Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«...παραμονές της μεγάλης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, πρέπει να σημάνει συναγερμός».

Δ. Κουτσούμπας: Να σημάνει συναγερμός για την απεργία στις 6 Νοέμβρη.*

 
Σε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί στον Ευαγγελισμό.  


Διέξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού είναι μόνο η πρόταση του ΚΚΕ

Η μόνη ρεαλιστική πρόταση, τόνισε μιλώντας σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που στη συνέχεια θα μονιμοποιούνται. Υπογράμμισε πως η λύση είναι στη λαϊκή εξουσία που θα κάνει δημόσια περιουσία τον πλούτο της χώρας που θα παράγει με κεντρικό σχεδιασμό αποδεσμευμένη από τους περιορισμούς της ΕΕ.

Σημείωσε πως από τώρα πρέπει να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Το ΚΚΕ μιλάει για ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και καλεί το λαό σε συμπόρευση μαζί του για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

 
Για την Υγεία τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω από την διεκδίκηση δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τόνισε επίσης πως η ασκούμενη πολιτική στέλνει πελατεία στους επιχειρηματίες στην Υγεία.

Για την πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη

 
«Είμαστε παραμονές της μεγάλης 
πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας. 

Θα πρέπει να σημάνει συναγερμός. Είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους της χώρας, αφορούν και τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.
Είμαστε μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, προσπάθειας πίεσης και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Ξανά έχουμε τα διλήμματα των εκπροσώπων της τρόικα, της ΕΕ, της κυβέρνησης. 

Κάθε μέρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία 

Τα ίδια επεισόδια, σ’ αυτήν την υπόθεση που λέγεται δανειακή σύμβαση, αν θα φέρουν τα δάνεια, αν θα φέρουν τα μέτρα, τι μέτρα θα πάρουν, αν θα ψηφίσουν μνημόνια, πως θα ονομάσουν τα νέα μνημόνια, αν θα τα πουν μνημόνια ή οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται ακάθεκτη... (Περισσότερα στο video ΕΔΩ και ΕΔΩ

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου