Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η αντιλαϊκή επίθεση προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό

Κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας*

Καταγγελία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του 
ΚΚΕ για την  αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ


Η αντιλαϊκή επίθεση προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό
 
Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με δελτίο Τύπου κατήγγειλε την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: 

«Το KKE καταψήφισε το πρόγραμμα αντικομμουνισμού 
της ΕΕ "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020". 

Πρόκειται για ακόμη πιο χυδαία εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος για την περίοδο 2007-2013, που χρηματοδοτεί την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την απαράδεκτη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χρηματοδοτεί "τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από κάθε είδους δικτατορίες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, όπως είναι ο ναζισμός, ο φασισμός και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένου του σταλινισμού, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της ειρηνικής συνύπαρξης στην Ευρώπη"!

 
Την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καταβαραθρώνουν μισθούς και συντάξεις, περιορίζουν δραματικά τις όποιες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας - Πρόνοιας και εκπαίδευσης, διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων (229 εκατομμύρια ευρώ) για να σταλάζουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ιδίως της νεολαίας. 

Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό, για να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα και το πρωτοπόρο τμήμα του, τα μαρξιστικά - λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα.

 
Η Ιστορία γράφεται από τους λαούς, από την ταξική πάλη. 

Ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο εκμεταλλευτικό σύστημα στην Ιστορία της ανθρωπότητας και για αυτό είναι καταδικασμένο να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. 

Αυτή την ιστορική νομοτέλεια δεν πρόκειται να την εμποδίσουν οι αστοί, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους και το πολιτικό τους προσωπικό, όσα αντικομμουνιστικά προγράμματα κι αν χρηματοδοτούν».

* Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου