Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Προκαλεί το λαό το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας
του ΚΚΕ για την ομιλία του Μ. Σουλτς στην Αθήνα *


Ανακοινώθηκε και επίσημα χτες η υποψηφιότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Την υποψηφιότητα του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη υποστηρίζουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ έσπευσε να τη χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία του Μ. Σουλτς τη Δευτέρα στην Αθήνα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Μ. Σουλτς κατά την ομιλία του στο συνέδριο "Ο Νότος για την ανάπτυξη", που διοργανώθηκε στην Αθήνα, πλάσαρε σαν διέξοδο από την κρίση όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο της ΕΕ. Από τα ευρωενωσιακά προγράμματα για την "απασχόληση των νέων" που προμηθεύουν στο κεφάλαιο σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα, μέχρι την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ και το κνούτο όλων των αντιλαϊκών μέτρων.
 
Ήρθε στην Ελλάδα για να προπαγανδίσει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής, για τον μελλοντικό ενεργειακό ρόλο Ελλάδας και Κύπρου στη Μεσόγειο, να προωθήσει τις επενδύσεις των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου - Β. Αφρικής, με το άνοιγμα ζωνών ελεύθερων συναλλαγών και εμπορίου. Να προετοιμάσει το έδαφος για το νέο σχέδιο Ανάν.

Οι προκλητικές δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη Μ. Σουλτς, ενόψει των ευρωεκλογών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούν τον πυρήνα της βάρβαρης αντιλαϊκής στρατηγικής των μονοπωλίων της ΕΕ "Ευρώπη 2020" για την ενίσχυση της κερδοφορίας και τη θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου.


Αποσκοπούν να εξαπατήσουν λαϊκές συνειδήσεις, 
να χειραγωγήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. 

Να στηρίξουν τη συγκυβέρνηση, που καταστρώνει την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Προκαλεί τον εργαζόμενο λαό ο κ. Σουλτς όταν ισχυρίζεται ότι, αν η τρόικα "λογοδοτεί" στο Ευρωκοινοβούλιο, τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα θα εκλείψουν, λες και στο σύνολό τους αυτά δεν έχουν την σφραγίδα των αποφάσεων της ΕΕ. Λες και δεν τα συναποφάσισαν από κοινού η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και η τρόικα. Λες και η ΕΕ δεν συμμετέχει στην τρόικα. 

Λες και τα μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό δεν είναι τα ίδια με αυτά που εφαρμόζονται ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέος, "μνημόνια" και "δανειακές συμβάσεις". Λες και η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει πρωτοστατήσει στην ψήφιση, την προώθηση και τη "νομιμοποίηση" όλων των αντιλαϊκών μέτρων του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ο Μ. Σουλτς, συνολικά το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης - νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές - χρειάζεται να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ

Για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, για την ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με το λαό κυρίαρχο στην εξουσία και την οικονομία».

Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου