Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«H φτώχεια και η εξαθλίωση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος... Η κρίση δεν είναι «ανθρωπιστική» αλλά καπιταλιστική!»

Ν. Καραθανασόπουλος: Η κρίση δεν είναι
«ανθρωπιστική» αλλά καπιταλιστική!* 

 
Για μια παράσταση βγαλμένη από το παρελθόν έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στην κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή ερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον αποκλεισμό από την ιατρική περίθαλψη εκατομμυρίων πολιτών.

Η κόντρα στήθηκε μακριά από την ουσία του προβλήματος και εξελίχθηκε σε ανταγωνισμό για το ποιος από τους δύο είναι καλύτερος διαχειριστής. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η «κοκκορομαχία» - όπως την χαρακτήρισε - στηρίχθηκε στην απαράδεκτη και αντιδραστική λογική «περί κλεπτοκρατίας» που αφήνει στο απυρόβλητο το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ καυτηρίασε και τον αταξικό όρο «ανθρωπιστική κρίση» που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η κρίση είναι καπιταλιστική».

«H φτώχεια και η εξαθλίωση  είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού 
συστήματος, και στην ανάπτυξη του αλλά πολύ περισσότερο στη κρίση του» 

Υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Επεσήμανε επίσης ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μένουν στην απεικόνιση της πραγματικότητας και δεν απαντάνε στην αιτία της φτώχειας και της ανεργίας που είναι, και στα ζητήματα της υγείας το καπιταλιστικό σύστημα και η ικανοποίηση της ανάγκης του για αναπαραγωγή κεφαλαίων, που έχει ως αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος,  η κυβερνητική πολιτική, διαχρονικά αποβλέπει στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, προωθεί τη λογική της ανταποδοτικότητας και την συνολική υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και τόνισε την αναγκαιότητα για πλήρη περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή μέσα από αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες, δωρεάν για όλους, αποσύνδεση της υγείας από το ασφαλιστικό σύστημα, καμία είτε έμμεση είτε άμεση πληρωμή.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου