Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«...ανάκαμψη αναιμική και αβέβαιη, βασισμένη στα αποκαΐδια των εργασιακών συνθηκών...»


Σπύρος Χαλβατζής: Σκληρός ταξικός προϋπολογισμός, 
για τις ανάγκες του κεφαλαίου (βιντεο)


«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014 θα είναι ένας ακόμα σκληρός, ταξικός προϋπολογισμός, ο οποίος θα σωρεύει νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και στα λαϊκά στρώματα και θα δίνει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους» επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Επισήμανε ότι το κύριο είναι οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν τα νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά, οικονομικά και δημοσιονομικά μέτρα και φυσικά να διαμορφώσουν προϋποθέσεις για να ανατρέψουν συνολικά αυτή την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του
KKE για τον Προϋπολογισμό 2014

 
Σε ανακοίνωσή του για τον Προϋπολογισμό του 2014, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Στον Κρατικό Προϋπολογισμό αποτυπώνεται αφενός μεν η συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες και αφετέρου η νέα μείωση των κρατικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, για τις επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ.

Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και σηματοδοτεί την κρατική στήριξη προς όφελος του κεφαλαίου.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό αναδεικνύεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτές οδηγούν σε νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε χιλιάδες απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, σε ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Μέσα από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας επιχειρείται η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014.

Μια ανάκαμψη αναιμική και αβέβαιη, βασισμένη 
στα αποκαΐδια των εργασιακών συνθηκών.

Τα μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα οδηγήσει στην οριστικοποίησή τους και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Διαπραγματεύσεις που αντανακλούν την αδυναμία της αστικής διαχείρισης της κρίσης, τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιο από αυτά θα ενισχύσει τις θέσεις του.

Συνολικά, ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντιλαϊκής επίθεσης, που υπηρετεί τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μιας επίθεσης χωρίς ημερομηνία λήξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου