Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Η διέξοδος δεν βρίσκεται εντός των τειχών»

Ν. Καραθανασόπουλος: Να ξεμπερδεύει 
ο λαός με τις κυβερνητικές αυταπάτες *Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και την αντιπαλεύει και με την ψήφο του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπόυλος, μιλώντας στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα επέκρινε την «υποκρισία» και τον «αποπροσανατολισμό» του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει εξετάσεις στην άρχουσα τάξη ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τα συμφέροντά του και να εγκλωβίσει το λαό.

Όπως είπε, «πρέπει ο λαός να ξεμπερδεύει από την αυταπάτη ότι με μια αλλαγή στην κυβέρνηση και στη διαχείριση μπορεί να λύσει τα προβλήματά του». Πρόσθεσε πως οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα του επιθετικού προσδιορισμού, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, συντηρητικές, προοδευτικές, αριστερές, από τη στιγμή που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπολίτευση που επικεντρώνεται στα περί κλεπτοκρατίας και κατοχής γιατί κρύβει τους πραγματικούς υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από το καπιταλιστικό σύστημα. Συμπλήρωσε πως ο λαός δεν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική Ομπάμα και Μέρκελ, ανάμεσα στην επιμήκυνση και στο «κούρεμα» του χρέους.

Αναφερόμενος στον «αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ» που «αναδεικνύεται από τις σημερινές συνθήκες» υπογράμμισε ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την οργάνωση της πάλης του λαού, την ενίσχυση του ταξικού μετώπου, και τη συγκέντρωση δυνάμεων για τη λαϊκή συμμαχία. 

«Η διέξοδος δεν βρίσκεται εντός των τειχών» ανέφερε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στην αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ (ΕΔΩ)
Σκηνικό διπολισμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου