Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

 Αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων.


Ο αριθμός των πλούσιων ανθρώπων, η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ το 2013, καθώς στον κατάλογο εντάχθηκαν πολλά νέα ονόματα, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ελβετική τράπεζα UBS και το Ινστιτούτο Μελετών του Χονγκ Κονγκ Wealth-X.

Τον περασμένο Ιούνη, στον πλανήτη υπήρχαν συνολικά 2.170 δισεκατομμυριούχοι, ο αριθμός τους δηλαδή αυξήθηκε κατά 0,5% μέσα σε ένα χρόνο.

Η αξία της περιουσίας τους αυξήθηκε κατά 5,3% από τον Ιούλη του 
2012 μέχρι τον Ιούνη φέτος, διευκρίνισαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ασία, απ' όπου κατάγονται οι 18 από τους νεοεισερχόμενους στη λίστα. Οι περιουσίες των Ασιατών αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (13% φέτος), γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να ξεπεράσουν το σύνολο της περιουσίας των Βορειοαμερικάνων. 

Αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2009, ο κύκλος 
των δισεκατομμυριούχων διευρύνθηκε κατά 810 μέλη. 

Η περιουσία τους υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (4,8 τρισ. ευρώ), ποσό «ικανό να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ μέχρι το 2024», εκτιμούν οι ερευνητές. Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους δέκα είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ οι υπόλοιποι κληρονόμησαν την περιουσία τους ή κατάφεραν να την μεγαλώσουν.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου