Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Μόνο η ανασύνταξη του κινήματος, που θα σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο της ΕΕ και την άρχουσα τάξη, μπορεί να τερματίσει αυτή την οδυνηρή πορεία».

 Ικανοποιημένος από τη μείωση μισθών ο γγ του ΟΟΣΑ*

 
Την ικανοποίησή του για τη μείωση των μισθών και τη στήριξή του στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία κατά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παραδίδοντας την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, είπε πως «έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά».

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι στην «αρχή της εξόδου από την κρίση». Πρόσθεσε ότι σημειώθηκε «θεαματική αντιστροφή στο ισοζύγιο πληρωμών και στα δημοσιονομικά, επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα και ανακτώντας την ανταγωνιστικότητα που είχε χαθεί, εξαιτίας της ανισορροπίας στη σχέση μισθών/παραγωγικότητας».

Η μείωση των μισθών για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων κατά τον γγ του ΟΟΣΑ προκύπτει από το ότι «υπάρχει ζωή μετά το χρέος»...


Σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση του ΟΟΣΑ

Σε σχόλιό του για την έκθεση του ΟΟΣΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:


«Με το μανδύα της διάσωσης των κοινωνικών ομάδων ακραίας φτώχειας, ο ΟΟΣΑ ζητά να κατεδαφιστεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα που προβλέπει το σημερινό "σύστημα κοινωνικής προστασίας", στηρίζοντας την κυβέρνηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. 

Αποδεικνύεται ότι μετά την επίτευξη "πρωτογενούς πλεονάσματος" θα συνεχιστεί ο σφαγιασμός του λαού για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των ομίλων και η προσέλκυση επενδύσεων, ακόμα και αν ξεκινήσει η όποια αναιμική ανάκαμψη. Μόνο η ανασύνταξη του κινήματος, που θα σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο της ΕΕ και την άρχουσα τάξη, μπορεί να τερματίσει αυτή την οδυνηρή πορεία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου