Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Με συγκέντρωση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης υπερασπίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι

Υπέβαλε την παραίτησή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
 
Έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν συγκεντρωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι από το πρωί, υπερασπίζοντας την απόφαση του Συλλόγου τους για συνέχιση της απεργίας που από χθες συμπληρώνει την 11η εβδομάδα. 

Στο πλευρό των εργαζομένων του Πανεπιστημίου βρίσκονται φοιτητές και οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, οι οποίοι καλούν τους φοιτητές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα που δίνουν και να μην μπουν στα αμφιθέατρα. 

Συγκεκριμένα οι διοικητικοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη και 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Επίσης, τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα αποφάσισε στη συνέλευσή του και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη για να εκτιμήσουν τη νέα κατάσταση.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιήσουν το πρωί της ίδιας μέρας Γενική Συνέλευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισαν 48ωρη απεργία από σήμερα Τρίτη και νέα Γενική Συνέλευση. 

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη Γενική Συνέλευση. Τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων καλύπτει με σχετική απόφαση η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Επισημαίνοντας το αδιέξοδο στη λειτουργία του ιδρύματος, τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους έθεσαν την παραίτησή τους στη διάθεση του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη.
 
Η Σύγκλητος δηλώνει την «άρνηση του διδακτικού προσωπικού να προσέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη από τον υπουργό Παιδείας»... 

Aπό το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου