Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ «Ψηλά το κεφάλι, στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα».

Δυναμικές - μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε 
Αθήνα - Πειραιά και δεκάδες πόλεις της χώρας* 

 
Η εργατική τάξη της χώρας σήμερα απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς, στις συντάξεις και στα εφάπαξ, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις. Απαιτούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να σταματήσουν όλα τα χαράτσια, κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. 


Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των απολύσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Από αύριο κιόλας τα συνδικάτα, τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη συνέχιση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και άνεργοι καταγγέλλουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν αυτά που έρχονται. 


Μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση στην Αθήνα παρά τη δυνατή βροχή και τις δυσκολίες που μπήκαν το προηγούμενο διάστημα από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στη Βουλή, τότε έφευγαν οι τελευταίοι διαδηλωτές από την Ομόνοια. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα από την πορεία)


Στην κεφαλή της πορείας ήταν πανό με το σύνθημα του ΠΑΜΕ
«Ψηλά το κεφάλι, στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». 

Απεργοί εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, γυναίκες, συνταξιούχοι και μετανάστες πορεύονται μαχητικά. 
Συνθήματα όπως: «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» και «Σιγή νεκροταφείου δε θα επιβάλουν, μπροστά τους θα μας βρουν ό,τι και να κάνουν» δόνησαν την ατμόσφαιρα.

 

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση...(Περισσότερα ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου