Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα»

Επέτειος Πολυτεχνείου: Εντυπωσιακή σε όγκο, μαχητική και 
δυναμική η αντιιμπεριαλιστική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ



Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, η αντιιμπεριαλιστική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την 40η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Περνούσε για ώρα μπροστά από το λαομίσητο σύμβολο του ιμπεριαλισμού, την αμερικάνικη πρεσβεία. 
 

Τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Αυτοί σκοτώσανε Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» δόνησαν την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και έξω από την πρεσβεία, που για άλλη μία φορά ήταν στην κυριολεξία ζωσμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ. 


Τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ιδιαίτερα πυκνά, μαζικά και μαχητικά, διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο και με αποφασιστικότητα και ορμή φώναζαν «Μόρφωση, δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». 

Στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχε πλήθος 
κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι. 

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωσή του).

Στην κορυφή της πορείας δέσποζε το πανό της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με σύνθημα: «95 χρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ. Διδασκόμαστε και συνεχίζουμε για το λαό, με στόχο το σοσιαλισμό»... (Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου