Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο: Ενισχύει το οπλοστάσιο σε βάρος του κινήματος.

“ Όπως είναι γνωστό, στην πραγματική ιστορία τον πρώτο ρόλο τον παίζουν η κατάχτηση, η υποδούλωση, ο φόνος μετά πλουτισμού ληστείας, με δυό λόγια η βία. Στην ήπια όμως πολιτική οικονομία επικρατεί από ανέκαθεν το ειδύλλιο.  
Το δίκαιο και η «εργασία» ήταν από ανέκαθεν τα μοναδικά μέσα (πλουτισμού) εξαιρώντας φυσικά κάθε φορά το «φετεινό χρόνο»…” (Καρλ Μαρξ, "Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ" Α' τόμος, σελ. 739)

 

Οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συγκαλύψουν τις αντιδραστικές διατάξεις του.
Ξεκίνησε  στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης. Όλο αυτό το διάστημα, τα κόμματα που τη συναποτελούν (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) εμφανίζονται να διαφωνούν μεταξύ τους για το νομοσχέδιο. 
Μερίδα βουλευτών της ΝΔ εμφανίζεται να απειλεί με «πάγωμα» ή και καταψήφιση του νομοσχεδίου αν φτάσει στη Βουλή, επικαλούμενη υποκριτικά ότι «θίγει την ελευθερία του λόγου».

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην κατάθεσή του, με το επιχείρημα ότι περιέχει διατάξεις που το ίδιο έχει προτείνει και ότι είναι σε προοδευτική κατεύθυνση. Σε χτεσινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι «καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άποψη αυτή» και προαναγγέλλει «διερευνητικές επαφές με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του συνταγματικού τόξου» για τη στήριξη του νομοσχεδίου.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί κι αυτή την υπερψήφισή του σαν προαπαιτούμενο για να ενισχυθεί το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο», απέναντι - όπως λέει - στη Χρυσή Αυγή. Αβαντάροντας τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς που υποκρύπτει το νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα.

  
Το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου αθώο.  

Πίσω από την «καταπολέμηση του ρατσισμού», κρύβεται η προσπάθεια για επιβολή με νόμο της ανάγνωσης της Ιστορίας σύμφωνα με τις σημερινές πολιτικές επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης, όπως και της ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης που μπορεί να έχει κανείς για ιστορικά γεγονότα (π.χ. γενοκτονίες, το έχει κάνει η Γαλλία με τη γενοκτονία των Αρμενίων), φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα των μονοπωλίων, προκειμένου να υποτάξουν το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, στην αστική ιδεολογία και πολιτική.
  
Το νομοσχέδιο μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 28/11/2008, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου», όπου τονίζεται: «Η παρούσα απόφαση-πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος-μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και δ) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων».


Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη φάνηκε ήδη στη Σλοβακία, όπου με βάση την απόφαση-πλαίσιο, από 1/9/2011, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες «όποιος αρνείται, στηρίζει ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία» διώκεται με ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Δηλαδή όποιος εναντιώνεται στην άποψη ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα βασάνιζαν δικάζεται και φυλακίζεται.
  
Δρομολογούν τα χειρότερα

Επιπλέον, στο απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 19/4/2007, που αποφάσισε την υιοθέτηση της Απόφασης αναφέρεται: «Η απόφαση-πλαίσιο (...) περιορίζεται σε εγκλήματα που διαπράττονται για λόγους φυλετικούς, χρώματος, θρησκείας, γενεαλογικής καταβολής ή εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής. Δεν καλύπτει εγκλήματα που διαπράττονται για άλλους λόγους, π.χ. από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ωστόσο, το Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για όλα αυτά τα εγκλήματα.

Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να εξετάσει και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της απόφασης - πλαισίου, κατά πόσον είναι αναγκαίο να εκδοθεί μια πρόσθετη πράξη που θα καλύπτει τη δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου εις βάρος ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από αυτά της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, της γενεαλογικής καταβολής ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως λόγου χάρη η κοινωνική τάξη ή οι πολιτικές πεποιθήσεις».

Ουσιαστικά  πάνε να ανοίξουν το δρόμο ποινικοποίησης της αντίθετης ιδεολογικοπολιτικής άποψης στην αστική ιδεολογία και πολιτική, της αντίθεσης στην αστική τάξη».**


* Από το 902.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου