Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Προπαγανδιστικός βομβαρδισμός για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας



Πυκνώνει ο προπαγανδιστικός βομβαρδισμός του λαού στα κράτη - μέλη της ΕΕ για τις «πρωτοβουλίες» που σχεδιάζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, προκειμένου να διαχειριστεί τα δυσθεώρητα ποσοστά της ανεργίας από την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων σε συνθήκες συγχρονισμένης κρίσης του καπιταλισμού. 

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, εκτυλίχθηκαν παράλληλα σήμερα τα εξής:

Στην ΕΕ: Η Κομισιόν εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα για να περιγράψει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και να προϊδεάσει για τις «πρωτοβουλίες» που σκοπεύει να αναλάβει, εν όψει της Συνόδου στις 3 Ιούνη, με βασικό θέμα την ανεργία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι μετά τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων με κοινοτική συγχρηματοδότηση στα τέλη του 2012, υιοθετήθηκε εθνικό σχέδιο δράσης το Γενάρη του 2013, με κοινοτική χρηματοδότηση 517 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα που περιλαμβάνει, αφορούν την «κατάρτιση» και την ενθάρρυνση της «επιχειρηματικότητας» για περίπου 350.000 νέους.

Αποκαλυπτικά για το τι ετοιμάζουν στους νέους, είναι τα όσα προκύπτουν από την έως τώρα υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι νέες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν την πρόσληψη με καθεστώς ορισμένου χρόνου νέων ανέργων έως 35 ετών σε διάφορα πολιτιστικά προγράμματα και την «παροχή στήριξης σε κοινωνικές υποδομές που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με στόχο την πρόσληψη νέων ανέργων».

Πρόκειται, δηλαδή, για επιδοτούμενα βραχύχρονα προγράμματα απασχόλησης στη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία», η οποία από τη μια έχει για στόχο να υποκαταστήσει το κράτος στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και από την άλλη να αποτελέσει το όχημα για να μπουν οι ιδιώτες βαθύτερα στον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας. Στο ίδιο πλαίσιο, τα προγράμματα για τους άνεργους υποβοηθούν και την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων.... (Η συνέχεια του άρθρου  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου