Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το σύστημα καλιεργεί τη «θεωρία των άκρων» στοχεύοντας τις ριζοσπαστικές ιδεές και τη λαϊκή πάλη.





Νέα πρόκληση στη Βουλή

Σε μια παράλληλη εξέλιξη στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Π. Ηλιόπουλος, τελώντας σε παραλήρημα, επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, που προηγήθηκε στο βήμα για να αναπτύξει Επίκαιρη Ερώτηση του κόμματός του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το mister Alexis κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός» και ότι η Ερώτηση που κατέθεσε ήταν «σούπα».

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης χαρακτήρισε υβριστικά τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης, ο οποίος επέμενε, με αποτέλεσμα ο Γ. Δραγασάκης να καλέσει το φρούραρχο της Βουλής να τον απομακρύνει από την αίθουσα της Ολομέλειας, επικαλούμενος τα σχετικά άρθρα του κανονισμού. Στις επευφημίες βουλευτών που παραβρίσκονταν στη αίθουσα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής απάντησε με εκφράσεις όπως «ξεφτίλες», «χειροκροτήστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

Ο Γ. Δραγασάκης του στέρησε το λόγο και του επέβαλε μομφή. Ακολούθησε η αποχώρηση από την αίθουσα όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την αποχώρηση φώναξαν «Χάιλ Χίτλερ», κάτι που διέψευσαν οι χρυσαυγίτες, ισχυριζόμενοι ότι «Χάιλ Χίτλερ» φώναξαν ειρωνικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη στάση των χρυσαυγιτών, σε παρέμβασή 
του  ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής τόνισε:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής συμπεριφοράς που δείχνει τον ναζιστικό και φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με κορόνες και κραυγές, αφού τρέφεται από τη θεωρία "των δύο άκρων", από την πολιτική του "νόμος και τάξη" και της επιχείρησης-"σκούπα" κατά των μεταναστών. Τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την αντιμετωπίσει και να την ανακόψει μόνο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΕΕ που προωθεί την άθλια εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό».
 
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 
για τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή

Σε σχόλιό του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει σε σχόλιό του:

«Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο λαός χρειάζεται, με την πάλη του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να απομονώσει τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και να αντιπαλέψει το σύστημα που τη γεννά, τη θρέφει και την αξιοποιεί σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αγώνων του. Το σύστημα τη χρησιμοποιεί επίσης και για να καλλιεργεί το αντιδραστικό κατασκεύασμα της «θεωρίας των άκρων» βάζοντας στο στόχαστρο τις ριζοσπαστικές ιδέες και τη λαϊκή πάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου