Σάββατο 25 Μαΐου 2013

"...Αυτός είναι ο δρόμος της πραγματικής διεξόδου για το λαό".


 
«...Χρειάζονται νέοι θεσμοί, που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών στη διοίκηση του κράτους, τον εργατικό κοινωνικό έλεγχο από κάτω προς τα πάνω, με πυρήνα τη συνέλευση του τόπου δουλειάς. 

Χρειάζεται αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, απεμπλοκή απ’ τους επιθετικούς σχεδιασμούς, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αυτός είναι ο δρόμος της πραγματικής διεξόδου για το λαό. 

Αναγκαίος, ώριμος και ρεαλιστικός όσο ποτέ, που οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν, με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματά τους και στους μηχανισμούς τους. Μόνο σε αυτόν τον αγώνα οι θυσίες πιάνουν τόπο...»


«Εργαζόμενοι - εργαζόμενες της Καρδίτσας
Αγαπητοί συμπατριώτες

Σας μεταφέρω το χαιρετισμό χιλιάδων κομμουνιστών, στελεχών και μελών του ΚΚΕ, που έχουν ριχτεί στη μάχη, αμέσως μετά τη λήξη του 19ου Συνεδρίου, για να μεταφέρουν το μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, για την οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού μας, για την επιβίωση, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, για να μη μείνει κανένας μόνος του μέσα στη δίνη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης....».

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου