Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μ. Παπαδόπουλος: Οι λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται για να διασφαλιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία

«Το κλίμα επιτυχίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά εκτιμούμε ότι θα πιάσει πολύ δύσκολα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Δευτέρας. (Video ΕΔΩ)
 
Θα «πιάσει πολύ δύσκολα», πρόσθεσε, γιατί «η προοπτική την οποία υπόσχεται αυτή η “ιστορία επιτυχίας” η καινούργια, είναι για ορισμένους ανέργους να βρεθεί δουλειά με μισθό λίγο πάνω από το παλιό επίδομα ανεργίας, στους μισθωτούς που παραμένουν μισθωτοί να συνεχίσουν να εργάζονται με κάτω από το 50% του εισοδήματος που είχαν το 2007 (…) και συνολικά για όλους να ζητούνται νέες θυσίες, για να έρθει η κερδοφόρα επένδυση στην Ελλάδα, νέες θυσίες στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο περιβάλλον στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου».

Επισήμανε ακόμα πως, «αποτελεί υποκρισία και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγγέλλει υποτίθεται τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου αλλά αποδέχεται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και όλες τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν -γιατί είναι δέσμευση για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο για την Ελλάδα της τρόικας και του μνημονίου- η απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στο νερό, στο ασφαλιστικό σύστημα. Όποιο κράτος θέλει να μένει μέλος της ΕΕ, είναι υποχρεωμένο να έχει απελευθερωμένο τομέα σε κάθε πλευρά στρατηγικής σημασίας και ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου».

Ο δρόμος που προτείνεται σήμερα, υπογράμμισε, 
«είναι ο γνωστός δρόμος που μας οδήγησε ως εδώ. 

Φτάσαμε στην σημερινή εικόνα βαθιάς κρίσης, υπερχρέωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων με ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους της Ευρωζώνης και με μεγάλες επενδύσεις, τύπου “Deutsche Telekom” στον ΟΤΕ, “Hochtief” στο αεροδρόμιο των Σπάτων, “Cosco” στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν είναι καινούργια συνταγή, αυτή η συνταγή μας έφερε ως εδώ. Χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, στον αντίποδα δηλαδή του στρατηγικού δρόμου που κινείται το δίπολο Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους».

Το στέλεχος του ΚΚΕ, σημείωσε επίσης ότι «όσον αφορά στις θυσίες που ζητούνται συνεχώς από τους εργαζόμενους, δεν είναι αποτέλεσμα διαχειριστικών λαθών, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης κατεύθυνσης, συγκεκριμένου δρόμου ανάπτυξης, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης, για να διασφαλιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία (…) Σε αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη ανησυχία το σύστημα και γι' αυτό χρειάζεται και αξιοποιεί -οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η άρχουσα τάξη- το φασιστικό ρεύμα, τις φασιστικές ομάδες. 

Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φασιστική οργάνωση αν δε δεις ποιοι και γιατί τη χρειάζονται. Τι χρειάζεται το ίδιο το σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου