Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: «Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας - Για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού»




Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, «Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας - Για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού», που θα κυκλοφορήσει σε ειδικό ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»...

Το Κάλεσμα της ΚKΕ απευθύνεται στο λαό, καλώντας τον να συζητήσει με τους κομμουνιστές, στη βάση των πολύ σημαντικών αποφάσεων που πήρε το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, για το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Σε αυτούς απευθύνεται, ανοίγοντας «στα γεμάτα» τη συζήτηση για την ανάγκη να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, για το τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει διέξοδος απ' την καπιταλιστική κρίση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Η σημασία της πρωτοβουλίας αυτής του ΚΚΕ υπογραμμίζεται απ' τις ίδιες τις εξελίξεις καθώς η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα. 
 
Κατακρεουργούνται δικαιώματα που αφορούν σε μισθούς, Κοινωνική Ασφάλιση, παροχές Υγείας - Πρόνοιας και πολλά άλλα. Το ισχνό λαϊκό εισόδημα λεηλατείται με τα κάθε είδους χαράτσια. Η ανεργία βασανίζει κάθε εργατόσπιτο. Ταυτόχρονα με την επίθεση στα δίκια του, ο άνθρωπος του μόχθου δέχεται επίθεση και στη συνείδησή του.
 
 
 
Ασταμάτητα τα κηρύγματα υποταγής και 
μοιρολατρίας ή επιζήμιων αυταπατών.
 
Μέσα σ' αυτό το σκηνικό το ΚΚΕ πρωτοστατεί να ξεριζωθούν απ' τις λαϊκές συνειδήσεις φόβοι και αυταπάτες, κάλπικα διλήμματα. Εφιστά ταυτόχρονα την προσοχή της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων να μην παγιδευτούν στην προπαγάνδα του δίπολου. 
 
Να απορρίψουν τόσο την πρόταση της ΝΔ όσο και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφού και οι δύο - με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης ο καθένας - αποσκοπούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που ισοδυναμεί με κόλαση για το λαό. 
 
 
 
Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ είναι η μόνη
διαμορφωμένη με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. 
 
Είναι η μόνη για την οποία αξίζει ο λαός να ενωθεί σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία και να παλέψει για την επιβολή της.
 
Αυτά τα ζητήματα επιδιώκει το ΚΚΕ να συζητήσει γόνιμα και δημιουργικά με το λαό...και να πυροδοτήσει ένα διάλογο για την αναγκαιότητα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ισχυροποίησης της πρότασής του.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου