Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη δείξει καμία αναμονή και ανοχή, να μην περιμένει σωτήριες λύσεις "από τα πάνω"...»

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού του λαού*
 
 
Με κάθε τρόπο και μέσο συνεχίζεται η επιχείρηση της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων για αποπροσανατολισμό και εγκλωβισμό του λαού. 
 
Το πιο πρόσφατο τέτοιο όπλο που έβγαλαν από την φαρέτρα τους, στοχεύοντας τα λαϊκά συμφέροντα, ήταν η κίνηση της κυβέρνησης την Τετάρτη να ανακοινώσει ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 
 
Ενώ συνεχίζονται παζάρια και παιχνίδια γύρω από την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου συμμετέχει και η αξιωματική αντιπολίτευση, μαζί και άλλα κόμματα, όπως και οι εντεινόμενες διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, η συγκυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει από αύριο (οπότε επισήμως αρχίζει η Γ' Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής) ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. 

Ταυτόχρονα, επιχειρώντας οι δυο τους να βάλουν φρένο στη φιλολογία για πρόωρες εκλογές, ήδη από το φθινόπωρο, εξήγγειλαν επισήμως ότι η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αρχίσει Φλεβάρη του 2015.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της πρότασης στη Βουλή, διαρκεί ως τρεις μέρες και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξή της. 

Αν η πρόταση υποβληθεί στη Βουλή αύριο (ταυτόχρονα με την κατάθεση από τον υπουργό Οικονομικών το προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού) η ψηφοφορία πάει για τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής.
 
Κατευθύνουν (σ)την εκλογολογία
 
Υποτίθεται ότι η κίνηση γίνεται για να διακοπεί η εκλογολογία. Στην πράξη μόνο έτσι δε γίνεται. Το αντίθετο μάλιστα. Με μια σειρά παρεμβάσεων και με τη βοήθεια διαφόρων επιτελείων του συστήματος, τα κόμματα της αστικής διαχείρισης κράτησαν και κρατούν «ψηλά» την τέτοια συζήτηση...

...Κοινό στρατηγικό πλαίσιο
 
Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι με την εκλογολογία, την προεδρολογία, τα φημολογούμενα ή διαμορφούμενα ήδη νέα κομπρεμί μεταξύ των αστικών κομμάτων και αστών βουλευτών έχουν έναν προφανή σκοπό:

Να εγκλωβίζεται ο λαός σε αυτές τις συζητήσεις, να προκαλείται τεχνητή «πόλωση» σε συνθήκες που όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές το κοινό στρατηγικό πλαίσιο που μοιράζονται όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης και, πάνω από όλα, να αποπροσανατολίζονται οι εργαζόμενοι από τον κύριο και βασικό αντίπαλο. 

Δηλαδή, τους στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ, που προωθούνται ταχύτατα και προϋποθέτουν «συνεχές μάτωμα» του λαού. Στόχοι που, όπως παραδέχονται διάφοροι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, θα υλοποιήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση (είτε με κορμό τη ΝΔ - είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ), με όποιο μείγμα διαχείρισης... 

Άλλωστε, η εγχώρια αστική τάξη δεν παραλείπει με παρεμβάσεις της να υπενθυμίζει στα κόμματά της ότι δεν πρέπει να «χάνουν» ούτε στιγμή αυτό που είναι το κύριο για τα συμφέροντά της. Σειρά άρθρων σε όλα σχεδόν τα συγκροτήματα των αστικών ΜΜΕ «υπενθυμίζουν» μέχρι πού πρέπει να φτάνει η κόντρα μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης...

...Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις «από τα πάνω»
 
Μέσα σε αυτό, το έως και νοσηρό, περιβάλλον, ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να εγκλωβιστεί ούτε στην «εκλογολογία», ούτε στα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε στην άσφαιρη αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται μέσα από εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στις ίδιες ράγες, αυτές της ΕΕ και της ανάκαμψης των μονοπωλιακών κερδών...
...Να μην υπάρχει γι' αυτό καμία αναμονή, καμία αυταπάτη.
 
 Όπως είπε, εξάλλου, ο ίδιος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και γενικότερα:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη δείξει καμία αναμονή και ανοχή, να μην περιμένει σωτήριες λύσεις "από τα πάνω", από κυβερνήσεις και κόμματα που, παρά τις όποιες διαφορές, έχουν ως κοινή στρατηγική επιλογή τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, την αναζωογόνηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, τα οποία στρέφονται πάντα σε βάρος του λαού.

Χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και τη συμμαχία του ο ελληνικός λαός, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες που οργανώνονται αυτό το διάστημα, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. 

Αυτό μπορεί να είναι το νέο και ελπιδοφόρο, για να ηττηθεί πραγματικά η πολιτική της κυβέρνησης και για να υπάρξει πραγματική προοπτική υπέρ του λαού και όχι οι διάφορες κυβερνητικές εναλλαγές, σαν και αυτές που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν και έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση».

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη. 

1 σχόλιο: