Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δυναμώνουμε το ρεύμα της ταξικής συσπείρωσης και πάλης...

Μαζικά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά 
Χιλιάδες  ανταποκρίθηκαν  στο  κάλεσμα  του  ΠΑΜΕ*


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Πλημμυρισμένο το Σύνταγμα αυτή την ώρα με κόσμο στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας ενώ η πορεία συνεχίζει να ανεβαίνει ακόμα την οδό Σταδίου.
Χαρακτηριστικό του όγκου και της μαζικότητας είναι πως όταν η κεφαλή της πορείας έφθασε στο Σύνταγμα, το τέλος της βρισκόταν ακόμα στην Ομόνοια. 


Μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών δονούσαν τα συνθήματα «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού, να ΄ρθουν τα πάνω κάτω» και «Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, οργανώσου τώρα για πάλη ταξική» ενώ όταν οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τη Βουλή φώναζαν το σύνθημα «Εδώ εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».

Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία των μπλοκ των Επιτροπών Ανέργων, Λαϊκών επιτροπών και σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:«Τα ρυάκια που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την προετοιμασία του σημερινού συλλαλητηρίου να γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι που θα γεμίσει την Αθήνα»

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γραμματέας του Σωματείου Μετρό Στοκχόλμης Ούλε Πέρσον (δείτε ΕΔΩ αποσπάσμα) ενώ αμέσως μετά χαιρέτισαν  ο Χρύσανθος Κυριαζής εκ μέρους των εργαζομένων αορίστου χρόνου και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ ο οποίος κάλεσε «να δυναμώσει στο κίνημα η γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους».(Παρακάτω επισυνάπτεται η ομιλία σε μορφή PDF). 

Όπως ανακοινώθηκε τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη έχουν αποφασίσει 417 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. 

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας παραβρίσκεται 

 

Στον Πειραιά, σε εξέλιξη είναι η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωκράτης Κόντης από την Επιτροπή ανέργων Πειραιά ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ξουράφης μέλος της ΕΓ ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. 

Ο Νίκος Ξουράφης μεταξύ άλλων επεσήμανε «Δυναμώνουμε παντού σε όλους τους κλάδους, στα μεγάλα εργοστάσια, εκεί που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη, το ρεύμα της αντιπαράθεσης και του απεγκλωβισμού εργαζομένων από τη θεωρία την πολιτική και πρακτική συνεργασίας και του συμβιβασμού.

Δυναμώνουμε την αντιπαράθεση με τους φορείς 
τους  σε  πολιτικό  και  συνδικαλιστικό  επίπεδο. 

Δυναμώνουμε το ρεύμα της ταξικής συσπείρωσης και πάλης το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη θα είναι στα χέρια της. 


Συνεχίζουμε αποφασιστικά για την επιτυχία του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου τη 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα».

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη. «Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» αναγράφεται στο πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και «Η εξαθλίωση δεν μας ταιριάζει, ψηλά το κεφάλι, οργάνωση παντού» αναγράφεται στο πανό του συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού».

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Αγαλμα του Βενιζέλου.  

Μιλώντας ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του σωματείου εργαζομένων στη Κόκα-Κόλα, μετέφερε την εμπειρία του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Νάτζμε, από την γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. (Παρακάτω επισυνάπτεται η ομιλία σε μορφή PDF και ΦΩΤΟ).

Απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) προκειμένου να πάρουν οι εργαζόμενοι μέρος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Στάση εργασίας για το Σάββατο, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο πλαίσιο της Μέρας Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΕΔΩ),  με θέμα την ανεργία...

Χιλιάδες  ανταποκρίθηκαν  στο  κάλεσμα  του  ΠΑΜΕ  (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου