Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«...Για να ξημερώσει το ελπιδοφόρο αύριο για τους λαούς και τη νεολαία των χωρών μας».

Η εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην 
Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες* 


Ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συμμετοχή 35 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων,  οι εργασίες  της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης (ΕΔΩ)  με θέμα: «Η Ευρώπη 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Καπιταλισμός: Κρίση, φασισμός, πόλεμος. Η πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Παρατίθεται η εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα 
στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση. Σας καλωσορίζουμε όλους.

Η συμμετοχή 30 και πλέον αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από δεκάδες χώρες της Ευρώπης δείχνει πως αυτή η συνάντηση, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ανταποκρίνεται στη σημαντική αναγκαιότητα οι κομμουνιστές της Ευρώπης να συναντιούνται, να συζητούν και να τοποθετούνται πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και παραπέρα να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που σπέρνουν μόνο δεινά για τους λαούς των χωρών μας, γενικότερα να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα...

*Ολόκληρη η ομιλία στο video και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου