Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Νέα Δημοκρατία: Συνεχίζονται οι φιέστες επανασυσπείρωσης

Συνεχίζονται  οι  φιέστες  της  ΝΔ  με 
αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της *


Εκδηλώσεις που αξιοποιεί η ηγεσία του κόμματος για να απευθύνει κάλεσμα επανασυσπείρωσης σε «μεσαία» στελέχη και ψηφοφόρους της, όσους αδρανοποιήθηκαν ή απομακρύνθηκαν ή απορροφήθηκαν σε άλλους χώρους το προηγούμενο διάστημα.

Όπως επίσης και για να επιχειρήσει «αμφίπλευρη διεύρυνση», προσελκύοντας ψηφοφόρους και από άλλα «ακροατήρια», με κάλυψη όλου του φάσματος από την «παραδοσιακή Δεξιά» έως το «μεταρρυθμιστικό Κέντρο», όπως λέγεται χαρακτηριστικά από στελέχη της Συγγρού, που έχουν πάντα κατά νου τις πρόωρες εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την πρώτη φιέστα που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στη Χαλκιδική, αύριο προγραμματίζεται αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, με ομιλία του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και θέμα: «Νέα Δημοκρατία: 40 χρόνια για την Ελλάδα».

Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να παράσχει διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του ότι η ΝΔ μπορεί, για ακόμα μια φορά, να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους. 

Να θυμίσει στα ντόπια μονοπώλια ότι η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ που εξελίχθηκε στη συνέχεια σε ΕΕ, σημείο βέβαια όπου ομονοούν ανοιχτά όλες οι αστικές δυνάμεις καθώς ο ευρωμονόδρομος αποτελεί κεντρική επιλογή των κυρίαρχων τμημάτων του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, να παρουσιάσει τη ΝΔ και ως 
θεματοφύλακα της πρόσδεσης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, αναμένεται να παρουσιάσει τη ΝΔ «ως τον κύριο πυλώνα σταθερότητας», ταγμένο στην «ανταγωνιστικότητα» και τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, αναγκαία συνθήκη τα παραπάνω προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων στις σύγχρονες συνθήκες. 

Στο ίδιο πλαίσιο, να επιτεθεί και πάλι κατά των 
εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ταυτόχρονα, θέλοντας να συντηρήσει τον αποπροσανατολισμό του λαού, ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να αναπαραγάγει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανούσια και άσφαιρη, εφόσον ταυτίζονται σε όλες τις στρατηγικές επιλογές εξυπηρέτησης των αναγκών της εγχώριας αστικής τάξης.

Αναμένεται, τέλος, να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα επανασυσπείρωσης σε όσους ήταν στη ΝΔ αλλά το προηγούμενο διάστημα αποστασιοποιήθηκαν. Επιπλέον, θα καλέσει για συμπόρευση και όσους στήριξαν άλλες αστικές δυνάμεις στο παρελθόν, αλλά τώρα συμμερίζονται το «όραμά» του για τη «Νέα Ελλάδα».

Δεν αποκλείεται, άλλωστε, από την ερχόμενη κιόλας βδομάδα, να ξεκινήσει συντονισμένα από τα κεντρικά της ΝΔ μια εκστρατεία εμφάνισης στελεχών που με δηλώσεις τους θα γνωστοποιούν ότι επανακάμπτουν στη ΝΔ.

Σημειωτέον, στη ΝΔ σχεδιάζουν και ένα β' γύρο εκδηλώσεων, αυτή τη φορά στην περιφέρεια, με συναντήσεις κυρίως μεσαίων στελεχών ανά νομό.

*Από το 902.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου