Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«...Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού»

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τη Δευτέρα η συγκυβέρνηση*


Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, με την έναρξη της νέας συνόδου της Ολομέλειας, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Πρόκειται για κίνηση που συμφωνήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσης η Σοφία Βούλτεψη γνωστοποίησε πως υπάρχει συμφωνία για έναρξη το Φλεβάρη του 2015 των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, το άρθρο 84 του Συντάγματος αναφέρει: «H συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η κυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της» και επίσης «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών».


Παρέμβαση του  Γ.  Γκιόκα  στον «REAL  FM» για 
την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση

Την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σχολίασε σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Real Fm» ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. 


Σχόλιο του ΚΚΕ για την απόφαση της 
κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης


Σε σχόλιό του για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. 

Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

*Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου