Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Διαδηλώνουμε ενάντια στις απειλές...αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει»

Συγκεντρώσεις  της  ΠΑΣΕΒΕ  σε  Αθήνα  και 
άλλες πόλεις ενάντια στα χρέη και τις απειλές*


Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, απαντούν στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. 

Στην Αθήνα, η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών. Στο Υπ. Εργασίας αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου. 

 

Στη συγκέντρωση το κεντρικό σύνθημα στην εξέδρα έδινε το στίγμα: 

«Διαδηλώνουμε ενάντια στις απειλές, στις κατασχέσεις για τα χρέη, απαιτούμε πάγωμα των χρεών, μείωση των εισφορών, καμία κατάσχεση, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει», εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα ραβασάκια της κυβέρνησης, που τους απειλεί με κατασχέσεις εάν δεν πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και τους αφανίζει. 

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ ζητούν επίσης την ανανέωση των βιβλιαρίων για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από χρέη.


Ομιλίες στη συγκέντρωση 

Στην ομιλία του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης (ΕΔΩ) εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:  

«Η σαρωτική καταστροφή μεγάλων κλάδων, και το ξεζούμισμα όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων, είναι πραγματικότητα και δεν κρύβεται με ωραία "θα". Οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, μειώθηκαν κατά 37% σε 5 χρόνια. Ήδη από το 2010, μετράμε πάνω από 200.000 λουκέτα σε μικροεπιχειρήσεις. 

Αυτά δεν είναι απλά νούμερα... Μεταφράζονται σε άνεργους και καταχρεωμένους συναδέλφους. (...) 

 

Και ο κλοιός σφίγγει, με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών να έχει στείλει σχεδόν 100.000 ειδοποιητήρια, απειλώντας με κατάσχεση των κόπων μιας ζωής, των εργαλείων της δουλειάς μας. Αφού δηλαδή μας φόρτωσαν μια κρίση για την οποία δεν φταίμε, μας παίρνουν και ό,τι έχουμε φτιάξει με ιδρώτα και κόπο. 

Δεν αγγίζουν τους 833 οφειλέτες που χρωστούν στο ΙΚΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας και συνολικά 3 δισ., αλλά κυνηγούν τους μικροοφειλέτες αυτοαπασχολούμενους!».

Και καταλήγοντας επεσήμανε: «Σήμερα χρειάζεται "οργάνωση παντού για να 'ρθουν τα πάνω κάτω". Οργάνωση στα Σωματεία, στις Ενώσεις, στους Συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα, να παραμερίσουμε τους συμβιβασμένους που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος...


Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Ζαχάρος, μέλος της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έλαβαν το «ατομικό ειδοποιητήριο» από το ΚΕΑΟ. 

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Να γίνουμε ενεργά μέλη στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής στην γειτονιά μας. Μαζί με τους γείτονές μας να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε να γίνει καμία κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί.
Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν". 
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας, της κοινωνικής συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των αγροτών, των γυναικών, των νέων». 

 

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Η συγκέντρωση ενέκρινε ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: 

«Δεν αντέχουμε άλλο! Το πλεόνασμά σας έγινε με το αίμα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων .

Αρνούμαστε να δεχτούμε τον αργό θάνατο στον οποίο συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ένωσης μας οδηγούν.

Αρνούμαστε τη διαρκή λεηλασία των δικαιωμάτων, του εισοδήματός μας, μέσω των περικοπών, της φοροληστείας και των απειλών για κατασχέσεις των σπιτιών μας .

Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση, να πάρει τώρα πίσω όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που μας οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ησυχάσουμε.

Με τους μαζικούς μας αγώνες, θα αποκρούσουμε την επίθεσή τους. 

Θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούμε όλους τους μικρούς ΕΒΕ, τα σωματεία, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, να καταδικάσουν έμπρακτα και να συστρατευτούν μαζί μας, στον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση»... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου