Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Το Κίεβο «σπάει» στην πράξη την εκεχειρία με νέο αιματοκύλισμα...



Στο de facto «σπάσιμο» της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε στις 5 Σεπτέμβρη στο Μινσκ προχωρά η κυβέρνηση των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων του Κιέβου, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες εντατικοποιεί την επιχείρηση καταστολής σε βάρος των κατοίκων των νοτιοανατολικών περιοχών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Αυτό δεν εμπόδισε πάντως τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο να επιρρίψει την ευθύνη στους «αυτονομιστές» και τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με τον Λισένκο, οι ρωσόφωνοι εξαπέλυσαν επίθεση στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τον έλεγχο του οποίου διατηρεί ακόμα ο ουκρανικός στρατός. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει στείλει ενισχύσεις, «άρματα μάχης, βαρύ οπλισμό και στρατιώτες» στους ρωσόφωνους, καθώς και ότι έστειλε στον ουκρανικό εναέριο χώρο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «που χειρίζονται Ρώσοι ειδικοί».

Κρύβεται το Κίεβο για το θάνατο του Ελβετού

Την ίδια ώρα, το Κίεβο χρησιμοποιεί αστείες δικαιολογίες προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες του για το θάνατο, σ' ένα βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ χτες το βράδυ, του Ελβετού Λοράν Ντουπασκιέ, 38 ετών, διευθυντή του τοπικού παραρτήματος του ΔΕΕΣ. 

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο θάνατος του συνεργάτη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ήταν μία «τρομοκρατική ενέργεια» που διέπραξαν οι ίδιοι οι ρωσόφωνοι σε χώρο που ελέγχουν, «προκειμένου να εκφοβίσουν τις διεθνείς οργανώσεις» που βρίσκονται στο πεδίο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αντρέι Πουργκίν, δήλωσε ότι ο Ελβετός σκοτώθηκε από μια ρουκέτα που εκτόξευσε ο ουκρανικός στρατός από έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών τύπου Ouragan από την περιοχή Κρασνογκορίβκα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά.

Επίσης, η ρωσική κυβέρνηση, με μία αρκετή δηκτική ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει στην ουκρανική πλευρά ότι «η συνοικία του Ντονέτσκ, που βρέθηκε στο στόχαστρο πυρών, βρίσκεται στο έδαφος που ελέγχουν οι αντάρτες και τα πυρά ερρίφθησαν από θέσεις που έχουν καταλάβει οι ουκρανικές δυνάμεις».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου