Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πρόκληση η τροπολογία για τους εφοπλιστές που την υποχρεωτική εισφορά τους τη μετατρέπει σε εθελοντική...

Ν. Καραθανασόπουλος: Ανακούφιση του λαού είναι η τροπολογία 
του  ΚΚΕ  για  κατάργηση  των  φόρων  στο  πετρέλαιο  θέρμανσης*


Πρόκληση χαρακτήρισε την κυβερνητική τροπολογία για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για τη λαϊκή οικογένεια η μείωση του 30%, όταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έχει αυξηθεί 10 φορές και πρόσθεσε ότι λύση δεν είναι ούτε προτάσεις άλλων κομμάτων όπως του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, λαμβάνοντας υπόψη τα περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, καλλιεργώντας την αντίληψη των μειωμένων προσδοκιών.

Υπογράμμισε ότι πραγματική ανακούφιση για το λαό είναι η τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα που ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων.

Ακόμα ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε σε άλλες τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους».

Χαρακτήρισε πρόκληση την τροπολογία για τους εφοπλιστές που την υποχρεωτική εισφορά τους τη μετατρέπει σε εθελοντική και τόνισε ότι η συνεισφορά των εφοπλιστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι τα 100 εκατομμύρια ευρώ χρέη στο ΝΑΤ. 

Όπως επίσης πρόκληση χαρακτήρισε και την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα για παροχή σε μεγάλες επιχειρήσεις φτηνότερου φυσικού αερίου όταν ο λαός το πληρώνει πανάκριβα.  

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου