Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Δύσκολες ώρες για τους εκατοντάδες επιβάτες του «Norman Atlantic»...

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συγκεχυμένες 
πληροφορίες για το φλεγόμενο «Norman Atlantic»*


Δύσκολες ώρες για τους εκατοντάδες επιβάτες του «Norman Atlantic» που προσπαθούν με τηλεφωνικές επικοινωνίες με ΜΜΕ να μεταφέρουν πληροφορίες για την κατάσταση του φλεγόμενου πλοίου που χειροτερεύει.

Είναι συγκεντρωμένοι στο κατάστρωμα του πλοίου υπό βροχή και αέρα που φτάνει και τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα ελικόπτερα του Στρατού, που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εγκατάλειψη του πλοίου.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει το Κέντρο Διάσωσης της Ιταλίας, ενώ το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας δεν είναι σε θέση να δώσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση του πλοίου. Για το αν η πυρκαγιά έχει περιοριστεί ή μαίνεται ανεξέλεγκτη και πόσοι έχουν καταφέρει να επιβιβαστούν σε παρακείμενο φορτηγό πλοίο. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατάφεραν περίπου 150 επιβάτες να επιβιβαστούν σε φορτηγό πλοίο, αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό καθώς αρχικά έκανε λόγο για 35 και στη συνέχεια για 42 άτομα που επιβιβάστηκαν σώα.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η ρυμούλκηση του πλοίου σε περιοχή που δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.  

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκκενώνεται πλοίο με 
466 επιβαίνοντες - Ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ  (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου