Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ολονυχτία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο ΟικονομικώνΟλονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, διοργανώνουν αυτή την ώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Απαιτούν την επαναφορά της 13ης - 14ης σύνταξης.


Ήδη μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών έχουν στηθεί τα καζάνια ώστε να φτιαχτεί ένα πλούσιο τραπέζι με φασολάδα, φακές, βραστό κρέας και άλλους μεζέδες.


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος τόνισε: «Βρισκόμαστε απόψε εδώ στην Πλατεία Συντάγματος, μαζί με τους συνταξιούχους για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Πρέπει να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν η 13η και η 14η σύνταξη που τους την έχουν πάρει πίσω, ενώ τη δικαιούνται. Γι’ αυτή μάτωσαν, γι’ αυτή δούλεψαν δεκαετίες τώρα στη βιομηχανία της χώρας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. 

Βρισκόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους γιατί το μέλλον που διαγράφει η κυβερνητική πολιτική, οι δυνάμεις που ασπάζονται και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ετοιμάζουν ζοφερά χρόνια για όλους μας, για μας, για τα παιδιά μας. Δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».


Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ σημείωσε: «Δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα. Θα είμαστε εδώ μέρα και νύχτα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν από τις τσέπες. Δε θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ποτέ αυτά που μας έχουν περικόψει γιατί είναι δικός μας μόχθος». (Δείτε δήλωση ΕΔΩ)

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ.


  
Την κινητοποίηση συνοδεύει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις...(ΕΔΩ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου