Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Προβάλλει ψεύτικα διλήμματα για να εγκλωβίσει το λαό στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ



Ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της παραμονής της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ εμφάνισε την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διπολικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές που δεν τις θέλουν ο κόσμος και οι αγορές. 

Στο πλαίσιο των κάλπικων διλημμάτων, υπογράμμισε ότι οι βουλευτές «έχουν την ευθύνη να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη». Όπως είπε, οι βουλευτές «θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω». 

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί «ψυχολογικό εκβιασμό» στους βουλευτές και ότι προσπαθεί «να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας». 

Αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ πράγματα τα οποία δεν είναι στις προθέσεις του, ισχυρίστηκε ότι «έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη» και «γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί άλλη υποψηφιότητα στην τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ακόμη ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει εκτός μνημονίου και δανεισμού, σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τα μνημόνια, με βάση τους μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης της ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου