Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Με πλήρη διακοπή των σχέσεων με το ΝΑΤΟ προειδοποιεί η Ρωσία αν η Ουκρανία γίνει μέλος του...


Νέα αντίδραση υπήρξε σήμερα από τη Ρωσία, μετά την απόφαση της Ουκρανίας να άρει το καθεστώς της ουδετερότητας και να ξεκινήσει ουσιαστικά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως, προχωρώντας σε διακοπή των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, αν η Ουκρανία γίνει μέλος της ατλαντικής συμμαχίας.

«Αν αυτή η απόφαση (άρση της ουδετερότητας) αποκτήσει στο μέλλον στρατιωτικό χαρακτήρα (ένταξη στο ΝΑΤΟ), τότε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τότε θα υπάρξει πλήρης διακοπή των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποκατασταθεί», δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «RIA Novosti».

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η χθεσινή απόφαση του Κιέβου να εγκαταλείψει το καθεστώς της Ουκρανίας ως αδέσμευτης χώρας και να επιδιώξει στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ήταν αποτέλεσμα πίεσης από την Ατλαντική Συμμαχία, η οποία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα «μέτωπο αντιπαράθεσης». 

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ πίεσαν το Κίεβο σ' αυτή την αντιπαραγωγική απόφαση, προσπαθώντας να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», δήλωσε προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ» ο Αντόνοφ.

«Η απόφαση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της ως αδέσμευτης χώρας το μόνο που θα επιτύχει είναι να περιπλέξει μια ήδη δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

Η κίνηση έχει προκαλέσει το θυμό της Μόσχας, ενώ προκαλεί και ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, σε μια περίοδο μάλιστα που η Ρωσία, η Ουκρανία και οι εκπρόσωποι της περιοχής του Ντονμπάς προσπαθούν να βρουν μια πολιτική λύση στην κρίση στην Ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου