Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σε κίνδυνο η υγεία του 21χρονου κρατούμενου Ν. ΡωμανούΛιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ο 21χρονος κρατούμενος Νίκος Ρωμανός, που συνεχίζει για 25η ημέρα την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα που έχει ως κρατούμενος για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Κρατικού όπου νοσηλεύεται, «ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».

Μιλώντας χθες και σήμερα σε ΜΜΕ ο συνήγορος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι η υγεία του νεαρού κρατούμενου παρουσίασε επιδείνωση από χθες το βράδυ και πλέον υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σχολιάζοντας την απόρριψη του αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια, ο Φρ. Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του «αμετάθετα θα παραμείνει στην απεργία πείνας απέναντι στην αδιαλλαξία της πολιτείας». Πρόσθεσε ότι «δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός, ούτε θα βάλει», τονίζοντας πως ο νεαρός απεργός πείνας εδώ και 24 μέρες ζει μόνο με νερό. 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι γονείς του Ρωμανού θα συναντηθούν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η απάντησή του ήταν αρνητική.

Οι γονείς του 21χρονου κρατούμενου απορρίπτουν τη λύση της τηλεδιάσκεψης για τις σπουδές του γιου τους που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική», αναφέρουν σε επιστολή τους. 

Όπως εξηγούν: «οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε Παιδεία».

Σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Λογιστήριο του Κράτους ώστε καταδικασμένοι και υπόδικοι κρατούμενοι να παρακολουθούν εξ αποστάσεως και από τα κελιά τους, τα μαθήματα τους.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον υπουργό Δικαιοσύνης για 
να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο  Ρωμανό  (ΕΔΩ)
 
Παράσταση  διαμαρτυρίας από δυνάμεις της κοινωνικής 
συμμαχίας για το Ν. Ρωμανό (VIDEO  ΕΔΩ)
 
Σχόλιο του ΚΚΕ για την άρνηση χορήγησης 
εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου