Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κινητοποίηση των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ ενάντια στα «ραβασάκια» του ΚΕΑΟ τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη...

Κάλεσμα του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων
Επαγγελματιών  Εμπόρων  Δήμου  Αθήνας *


Κάλεσμα στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί στον ΟΑΕΕ, στην οδό Ακαδημίας 22, ενάντια στα «ραβασάκια» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας. 

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει:

«Ενώ κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται για την εκλογή Προέδρου, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και η εφαρμογή των νομοθετημένων αναδιαρθρωτικών μέτρων συνεχίζει να φορτώνει βάρη ασήκωτα στον μικρό αυτοαπασχολούμενο οδηγώντας τον στον Καιάδα.

Νέες φουρνιές "ραβασάκια" του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ), με εκβιαστικές απειλές έφθασαν σε συναδέλφους, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι ρυθμίσεις και ο αριθμός δόσεων που πρόσφατα νομοθέτησαν δεν μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, ακριβώς γιατί οι εισφορές είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες των δυνατοτήτων των περισσοτέρων.

Η ρύθμιση απαιτεί την κάλυψη των τρεχουσών
εισφορών,  συν  το  ποσό  της  όποιας  δόσης.  

Όταν ο αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να καλύψει την τρέχουσα εισφορά, πώς να καλύψει και το επιπλέον πόσο της δόσης; Είναι βέβαιο ότι ακόμη και εάν καταφέρει να κάνει τη ρύθμιση, πολύ γρήγορα θα αναγκαστεί να την εγκαταλείψει αφού οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες λόγω της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας εξαιτίας της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν όλα αυτά που μας πνίγουν είναι η οργανωμένη μαζική παρέμβαση με το σωματείο μας.

Σε καλούμε να ορθώσεις το ανάστημά σου, έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα.

Τη Δευτέρα 29-12-2014 τις 9.30 το πρωί, συμπαραστεκόμενοι σε όσους έχουν λάβει "ραβασάκια" του ΚΕΑΟ και καταθέτοντας τις σχετικές ενστάσεις, να απαιτήσουμε: 
  
- Να σταματήσουν άμεσα τα εκβιαστικά σημειώματα από το ΚΕΑΟ.

- Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.

- Κοινωνική Ασφάλιση, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.

- Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ».

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου