Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρέπει τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού...

Γ. Γκιόκας: Τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού


Πρέπει τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, τόνισε στη Βουλή ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως υπάρχουν λύσεις για να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική άδεια καθώς είναι αναφαίρετο και αυτονόητο το δικαίωμα στη μόρφωση και στις σπουδές. 

Ο Γιάννης Γκιόκας επισήμανε πως γίνονται πιο μεγάλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη στάση της κυβέρνησης καθώς δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα, ενώ αποδεικνύεται ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν τρόποι να αντιμετωπισθεί η υπόθεση.

Αναρωτήθηκε αν τελικά η κυβέρνηση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός νέου ανθρώπου και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, στόχευε και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από τα κύρια προβλήματα του λαού.

Ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει τηλεδιάσκεψη και μαθήματα εξ αποστάσεως, λέγοντας πως σκοπός είναι να αποκρουστεί η πίεση για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας που αφορά και τον Ρωμανό και άλλους κρατούμενους, ενώ υπενθύμισε πως τα ΤΕΙ στην κατάσταση που είναι δεν μπορούν να στηρίξουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Επίσης εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίος το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών».

Χθες Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε ανοιχτό να αξιοποιηθεί το βραχιολάκι, λέγοντας πως «ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή».

«Λύση είναι και το "βραχιολάκι"» δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος του Ν. Ρωμανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου