Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής...

Στη γενικευμένη επίθεση απαιτείται γενικευμένη αντεπίθεση*
 
 
...Προαποφασισμένος δρόμος
 
Είναι προφανές πως τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, στην ουσία ολοκληρώνουν την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει ξεκινήσει πολύ πριν από την κρίση και τα μνημόνια και αφορά στρατηγική του κεφαλαίου που έχει διατυπωθεί ήδη από τη δεκαετία του 1990 στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ έχει ήδη εφαρμοστεί σε μια σειρά από χώρες. 


Είναι μέτρα ταξικά από τα οποία ωφελείται ο βασικός, κύριος αντίπαλος των εργαζομένων και των φτωχών - λαϊκών στρωμάτων, η εργοδοσία, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο. 

Με αυτό σαν ένα το κρατούμενο, η περίφημη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα αφορά μόνο το χρόνο υλοποίησης, το ρυθμό. Και σ' αυτό μόνο το σημείο διαφοροποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει ένα άλλο διαχειριστικό μείγμα που περιέχει μια «νέα κοινωνική συμφωνία», δηλαδή ο σφαγιασμός των εργαζομένων να γίνει με δόσεις και με τη συναίνεσή τους. 

 

Για την εργατική τάξη πρέπει να 'ναι καθαρό ότι ακόμα και αν δεν παιρνόταν κανένα νέο αντιλαϊκό μέτρο, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αρκεί για να κρατά δεμένες όλες τις επόμενες γενιές των εργαζομένων στο άρμα μιας σκληρής εκμετάλλευσης. Κάθε ισχυρισμός περί αλλαγής αυτού του δρόμου με μια κυβερνητική εναλλαγή είναι σκέτη κοροϊδία.

 
Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής
 
Το ΚΚΕ έκανε καθαρό κι αυτήν τη βδομάδα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της αναμονής του αποτελέσματος των περιβόητων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ότι πρέπει να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να ξεπεράσουν τον αποπροσανατολιστικό «θόρυβο» σχετικά με το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής, ποιος έχει τις πιο σκληρές κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση, ή, η αξιωματική αντιπολίτευση.


Ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα εργατικά σωματεία, οι οργανώσεις του μαζικού κινήματος να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους, προκειμένου να ενημερώσουν, να διαφωτίσουν, να κινητοποιήσουν το λαό, για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και ιδιαίτερα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για το πότε και πώς θα κλείσει η διαπραγμάτευση. Ούτε για το αν θα γίνουν και πότε εκλογές. Χρειάζεται λαϊκή παρέμβαση τώρα και σ' αυτήν την ανάγκη οι κομμουνιστές ανταποκρίνονται δίνοντας και πάλι όλες τους τις δυνάμεις.

*Από την στήλη "ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου