Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα των Σύρων προσφύγων - απεργών πείνας



Ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Υγείας και Εξωτερικών, με θέμα να δοθεί λύση στα προβλήματα των Σύρων προσφύγων - απεργών πείνας, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής.

Το κείμενο της Ερώτησης: 

«Εδώ και μερικές ημέρες, εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες ξεκίνησαν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ανάμεσά τους, βρίσκονται μικρά παιδιά, ακόμη και μωρά, έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Πρόκειται για θύματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, των πολέμων και επεμβάσεων που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και της υποκινούμενης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία.

Στερούνται, όπως και η πλειοψηφία των προσφύγων, σίτισης και στέγασης, ιατροφαρμακευτικής αρωγής, διεθνούς προστασίας για όσους επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στη χώρα, καθώς και ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους έχουν τελικό προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ που είναι και οι περισσότεροι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβουν για τους απεργούς πείνας Σύρους πρόσφυγες, αλλά και για το σύνολο των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, ώστε: 

- Να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής στέγαση και επαρκής σίτισή τους. 

- Να χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική αρωγή και περίθαλψη από το δημόσιο σύστημα Υγείας, ιδίως στα παιδιά, τις τυχόν εγκυμονούσες και τους ηλικιωμένους που έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη φθορά στην υγεία τους από την ταλαιπωρία και τις κακουχίες. 

- Να αποδοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία ή ανθρωπιστικό καθεστώς, με γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες σε όσους επιθυμούν να μείνουν στη χώρα μας. 

- Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους έχουν τελικό προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας εξαιτίας του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου