Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ


 Οι οπαδοί του Καπρίλες αρνούνται να δεχθούν 
το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την ένταση και τη μετεκλογική κατάσταση στη χώρα, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις «να είναι σε επαγρύπνηση για τα σχέδια της φασιστικής δεξιάς, ντόπιας και διεθνούς, που προσπαθεί να ρίξει το λαό και τη δημοκρατική διαδικασία σε παγίδα, που θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο».

Όπως υπογράμμισε ο Όσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, είναι σημαντικό ο λαός να θυμάται πάντα ότι «πίσω από τον ψευτοδημοκρατικό χαρακτήρα της αντιπολίτευσης κρύβονται αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα κατά του Τσάβες, αυτοί που θέλουν και σήμερα να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. 

Το ότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα παρά την επανακαταμέτρηση και αμφισβητούν το αυτοματοποιημένο εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας, δείχνει ότι θέλουν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, έχοντας πάντα στο πλευρό τους το αόρατο χέρι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και παραστρατιωτικές οργανώσεις.  

Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει σημάνει συναγερμό στα στελέχη και μέλη του να είναι σε ετοιμότητα και να απαντήσουν οργανωμένα στα σχέδια αποσταθεροποίησης».

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, για τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της Κυριακής και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου