Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: 
«46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ»


 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ  
ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα*

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
φίλοι και φίλες, νέοι και νέες.


Το ΚΚΕ είναι παρόν! Όπως πριν 46 χρόνια όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Παρόν όπως πάντα. Και σε φάσεις νίκης, ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες καμπές, σε δύσκολες στιγμές για το λαό, για τους εργάτες, για τη νεολαία.


Δεν λείψαμε από κανένα προσκλητήριο! Πάντα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες. 


Αντλούμε δύναμη και πείρα, εδώ και δεκαετίες, χρόνο το χρόνο, μέρα τη μέρα, χτες και σήμερα, από τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, από τους εργάτες της Χαλυβουργίας, από τους αγρότες των μπλόκων, από τους νέους και τις νέες που ψάχνουν απεγνωσμένα μια θέση για να βγάλουν το μεροκάματο. 


Είμαστε στην πρώτη γραμμή με προσφορά, με θυσίες, 
αλλά και με πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις.


Είμαστε αίμα από το αίμα του βασανισμένου λαού μας. Με τη σημερινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής εδώ στο πάρκο Ελευθερίας, το πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, τιμάμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτοπίστηκαν σε τόπους εξορίας, τιμάμε τους κομμουνιστές των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των άλλων οργανώσεων του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος....


...Προχωράμε μπροστά. Με αποφασιστικότητα, ορμή, γνώση, πείρα, θέληση. 


Πολύτιμο στήριγμά μας η νέα βάρδια του Κόμματος, η επαναστατική οργάνωση νεολαίας, η ηρωική Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Μαζί, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες με την τεράστια πείρα, την ανιδιοτέλεια, που με τη στάση τους διαπαιδαγωγούν τις νεότερες γενιές, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, αναγνωρίζεται η προσφορά τους ευρύτερα από τους απλούς ανθρώπους όλης της χώρας και διεθνώς.

Σύντροφοι και συντρόφισσες που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια για να ανασυγκροτηθεί το ΚΚΕ, να προχωρήσει η λαϊκή πάλη, να ανακουφιστεί ο λαός.


Καταφέραμε με τη συμβολή τους να αντέξουμε στις θύελλες, να αναπτύξουμε τις επεξεργασίες μας, να μελετήσουμε πρωτοπόρα ζητήματα της στρατηγικής μας, να ανδρωθεί το Κόμμα. 


Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί, δυναμικά, κάθε μέρα, κάθε ώρα, ο καθένας και η καθεμιά από το μετερίζι του.


Δίνουμε τη μάχη για τη λαϊκή συμμαχία, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για το σοσιαλισμό, με ισχυρό ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου