Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ: Εξυφαίνουν νέα αντιασφαλιστικά σχέδια.


Νέα βόμβα στην Ασφάλιση*
Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ήδη δρομολογημένα, που μαζί με την ήδη δραστική μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων θα ξανακόψουν ακόμη πιο δραστικά τις συντάξεις και τις άλλες ασφαλιστικές παροχές σε Υγεία, Πρόνοια. 

Ηδη τα επικουρικά ταμεία είναι «στο κόκκινο». 

Οι απώλειες εσόδων μόνο φέτος για το ΙΚΑ θα ανέλθουν στα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται ήδη στα 8 δισ. ευρώ. Αυτή η πραγματικότητα διαμορφώνεται και από τη δραστική μείωση των μισθών και από την αλματώδη ανεργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων, αλλά και από την ανασφάλιστη εργασία και τις ευέλικτες μορφές δουλειάς. 
 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τις εργοδοτικές εισφορές, να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, να καταργήσει τους κοινωνικούς πόρους, όπως, π.χ., την εισφορά για τον ΟΓΑ από διάφορους οργανισμούς, το αγγελιόσημο κ.λπ. Ηδη, κυβέρνηση, τρόικα, μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν έτοιμη τη νέα βόμβα ανατίναξης των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργίας συνθηκών επενδύσεων του κεφαλαίου και μεγάλης κερδοφορίας. 

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα  με ενιαίο μέτωπο πάλης να υψώσουν εμπόδια.

 «ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

*ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΤΡΟΪΚΑ: Εξυφαίνουν νέα αντιασφαλιστικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου