Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

"Εκβιάζουν με κατασχέσεις τα λαϊκά νοικοκυριά"

 
 
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εκβιάζουν με κατασχέσεις τα λαϊκά νοικοκυριά
 
«Προειδοποιητικές επιστολές» σε 2,5 εκατομμύρια 
«οφειλέτες» με ποσά μέχρι 3.000 ευρώ!»

«Μέτρα άγριας φορο-εξαχρείωσης βάζει στην καθημερινότητα των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), προκειμένου να βάλει στο χέρι τα ασήκωτα χαράτσια, τους φόρους και τα πρόστιμα, που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου στοιβάζονται στα εμφανιζόμενα «ληξιπρόθεσμα χρέη» της Εφορίας.

Προειδοποιητικές απειλές και οι εκβιασμοί για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων μικροεισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων καταφθάνουν με τα «ειδοποιητήρια» που μαζικά αποστέλλει, τις τελευταίες μέρες, το υπουργείο Οικονομικών στα ανήμπορα, τα τσακισμένα από την πολιτική του κεφαλαίου λαϊκά νοικοκυριά...

...Με το σημερινό νομικό πλέγμα μπορούν να ενεργοποιούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για εμφανιζόμενες οφειλές που ξεκινούν μόλις από τα 300 ευρώ!»...Περισσότερα ΕΔΩ


Οι «προειδοποιητικές επιστολές» σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους του μόχθου από το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες ζητά να τακτοποιήσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο Δημόσιο, ετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται  επομένως, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Η κυβέρνηση αφού τσάκισε μισθούς, συντάξεις και το εισόδημα των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και επέβαλε άγρια φοροληστεία στο λαό τώρα ετοιμάζεται για άλλη μια έφοδο, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.

 

Κανείς μόνος του! *

Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αγωνιστική αλληλεγγύη και δράση ώστε να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των λαϊκών ανθρώπων από τις κατασχέσεις. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή των λαϊκών ανθρώπων.

* Ριζοσπάστης, Πρώτη Σελίδα, Τετάρτη 3 Απρίλη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου