Κυριακή 14 Απριλίου 2013

"Ο ορυκτός μας πλούτος ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό".Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την απολογία τους οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλαίσιο της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας στα σπίτια τους.


Από τις 10 το πρωί  μέχρι περίπου τις 6 το απόγευμα κάτοικοι της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται οι δύο κατηγορούμενοι, ενώ το Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ήταν  αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 


 Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αλλά και στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού «Ελληνικός Χρυσός», εξέφρασε η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση των κατοίκων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. 

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: 

 «Ξέρουμε πως ο στόχος της συγκυβέρνησης των μονοπωλίων είναι να εφαρμοστεί ο νόμος της κερδοφορίας τους και να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, ληστεύοντας το λαϊκό πλούτο και ρημάζοντας την περιοχή. Απέναντι στη δική τους πολιτική που χρησιμοποιεί και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αντιτάσσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία που βάζει μπροστά της τις σύγχρονες ανάγκες του φτωχού λαού μας».


Επιπλέον το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας διοργάνωσαν συλλαλητήριο το Σάββατο στην πλατεία Καπνεργάτη  ενάντια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και ιδιαίτερα στην εξόρυξη του χρυσού, αλλά και ενάντια στην τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των κατοίκων σε Χαλκιδική και Θράκη για να μην προχωρήσει η εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο Πέραμα Έβρου. 

Καλεί το λαό της Καβάλας να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και να αντιδράσει οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές πρακτικές,  σημειώνoνοντας:

 «Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπωλιακά συμφέροντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου