Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Αλλά όποιος δεν θέλει ν' ακούσει είναι χειρότερος από δέκα κουφούς»



«Να καλλιεργήσει αυταπάτες και αναμονές στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με δήθεν οφέλη για όλους, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δις ευρώ.

 
«Κάνουμε μετάβαση από το φαύλο κύκλο της
 ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης»

Εμφάνισε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική 
πτώχευσης του λαού και ενίσχυσης του κεφαλαίου.

Tην υποταγή του λαού στις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
«Κάνουμε μετάβαση από το φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που είναι ήδη ορατά. Ισχυρίστηκε πως το 2013 είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Εργασιακές σχέσεις, το   
 "Υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή..."

Ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι το Φλεβάρη, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων, γεγονός που - όπως σημείωσε - αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης, θέλοντας να εξαπατήσει εργαζόμενους και ανέργους την ώρα που η ανεργία καλπάζει και ο μισθοί κατρακυλάνε διαρκώς και η καπιταλιστική ανάκαμψη, όταν προκύψει, θα βασίζεται στα ερείπια μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν «κινδυνεύει» να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, υποστήριξε ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα ειδικά στο Νότο. Επιδιώκοντας την αποδοχή από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ως συμμάχου και σωτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, πρόσθεσε πως «γι' αυτό πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμη ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό και η βοήθεια που μας παρέχεται από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάαν μέσω των κονδυλίων συνολικού ύψους 36 δις  ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το 2020 αποτελούν την απάντηση, στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας, ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας». Πιστεύω, ισχυρίστηκε, ότι ακόμη και αυτοί που αντιδρούν, 
μέσα τους εύχονται να παραμείνουμε στο ευρώ και στην ΕΕ...» 902.gr


Με τη διαίρεση της κοινωνίας σε τάξεις.. *

«Η κοινωνική δύναμη, δηλαδή η πολλαπλασιασμένη παραγωγική δύναμη, που γεννιέται από τη συνεργασία διαφόρων ατόμων, όπως αυτή καθορίζεται από τον καταμερισμό εργασίας, παρουσιάζεται σε αυτά τα άτομα, μια που η συνεργασία τους δεν είναι εθελοντική αλλά έχει προκύψει φυσικά, όχι σαν δική τους ενωμένη δύναμη, αλλά σα μια ξένη δύναμη που υπάρχει έξω από αυτά, που αγνοούν την προέλευση της και το σκοπό της, που επομένως δεν μπορούν να την ελέγχουν, που αντίθετα περνάει από μια ιδιόμορφη σειρά φάσεων και σταδίων τόσο ανεξάρτητη από τη θέληση και την πορεία των ανθρώπων, ώστε να διευθύνει στην πραγματικότητα αυτή τη θέληση και την πορεία των ανθρώπων. 
Αυτή η «αλλοτρίωση»,  μπορεί βέβαια να καταργηθεί μονάχα αν είναι δεδομένες δυο πρακτικές προϋποθέσεις. Για να γίνει αυτή μια «αφόρητη» δύναμη, δηλαδή μια δύναμη που να επαναστατήσουν εναντίον της οι άνθρωποι, πρέπει αναγκαστικά να έχει κάνει τη μεγάλη μάζα της ανθρωπότητας  «χωρίς ιδιοκτησία», και να βρίσκεται η μεγάλη αυτή μάζα σε αντίφαση με έναν κόσμο πλούτου και πολιτισμού, που υπάρχει πραγματικά...»  ("Γερμανική Ιδεολογία", εκδ. Gutenberg, τόμος πρώτος, σελ. 80 - 81).

Τελικά η καθολική επίθεση του κεφαλαίου στους λαούς, (παράγωγό της σε μας, η πολιτική της τρικοματικής συγχορδίας) φανερώνει, σε τελευταία ανάλυση, ότι έχει ξεκινήσει η τελική κεφαλαιοκρατική συσσώρευση  με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα.

Να γιατί σήμερα ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός 
προβάλλει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ!!

«Αλλά όποιος δεν θέλει ν' ακούσει είναι χειρότερος από δέκα κουφούς»

* Ριζοσπάστης,  Κυριακή 9 Ιούλη 2000.
KKΕ: Να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που πνίγουν το λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου