Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δ. Μανωλάκου για Μανωλάδα: Κατήγγειλε τη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών και την πολιτική της συγκυβέρνησης

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν εργάτες!*

Καταιγισμό από σφαίρες από απόσταση λίγων μέτρων έριξαν, χτες το απόγευμα, άνθρωποι των μεγαλοϊδιοκτητών γης - καπιταλιστών φραουλάδων της Μανωλάδας σε εξαθλιωμένους μετανάστες εργάτες γης! Οι περίπου 200 εργάτες από το Μπαγκλαντές, μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, γύρω στις 6 το απόγευμα, πήγαν στα γραφεία της εταιρείας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. 

Εκεί, επιστάτες - μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τραυματίζοντας πάνω από 35 εργάτες. Οι 11 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο Νοσοκομείο του Πύργου και στο Νοσοκομείο του Ρίου... Περισσότερα ΕΔΩ


Τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα και την πολιτική της συγκυβέρνησης κατήγγειλε στη Βουλή η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Όταν διεκδικήσανε οι εργάτες γης στη Μανωλάδα τα δεδουλευμένα τους, οι μεγαλοΪδιοκτήτες σηκώσανε τα όπλα σε δολοφονική επίθεση» σημείωσε και απευθυνόμενη στον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, πρόσθεσε ότι «αν σήμερα σηκώνονται δολοφονικές επιθέσεις σε εργάτες μετανάστες, αύριο με αυτή σας την πολιτική, θα επεκταθούν και στους Έλληνες απλήρωτους εργάτες». Από το 902.gr  

Πιο σωστό είναι να κατανοήσουμε, σήμερα και όχι αύριο, ότι η  δολοφονική επίθεση στους  απλήρωτους εργάτες γης  της Μανωλάδας,  είναι επίθεση συνολικά  στην εργατική τάξη της χώρας.  Σήμερα, όσο είναι ακόμα καιρός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου