Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αδιαπραγμάτευτη πάλη ενάντια στα "κόκκινα χαλιά".


Δίνουν «γην και ύδωρ» στα μονοπώλια*
 
«Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι "κόκκινο χαλί"» είπε χτες ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ότι παρέχει τα πάντα στα μονοπώλια για σίγουρη κερδοφορία και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε κοινή πολιτική στο θέμα των ΑΟΖ, λέγοντας ότι «το ελληνικό ή το κυπριακό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο είναι "ευρωπαϊκό" φυσικό αέριο και "ευρωπαϊκό" πετρέλαιο». 

Το κόκκινο χαλί στα μονοπώλια ήταν πάντα απλωμένο. Αυτό που κάνει η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα είναι να ρίχνει πάνω στο χαλί ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου, και κυρίως μισθούς πείνας και εργασιακό καθεστώς γαλέρας. Η κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ΑΟΖ που θέλει ο πρωθυπουργός, σημαίνουν συνεκμετάλλευση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Το αποτέλεσμα από τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων ο λαός το ζει. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η σήψη και η διαφθορά, η ανεργία και η εξαθλίωση. Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο φυσικός πλούτος ανήκουν σ' αυτόν και υπηρετούν τις δικές του ανάγκες.  Γι αυτό...


...Πάλη αδιαπραγμάτευτη. 


Πάλη ενάντια στα "κόκκινα χαλιά", που στρώνουν στους σφετεριστές του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι,  είναι  η  πραγματική διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Πάλη αδιαπραγμάτευτη   ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στο δρόμο της  συνολικής ρήξης με τα μονοπώλια και την πολιτική τους, δηλαδή την έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με  μονομερή διαγραφή του χρέους,  με εργατική λαϊκή εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και το λαό αποκλειστικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

* Ριζοσπάστης, "Πρώτη Σελίδα" Παρασκευή 8 Μάρτη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου