Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική.



Στο πόδι είναι η Ιερισσός και η Μεγάλη Παναγιά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και το όργιο αυταρχισμού με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.


Δείτε βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της Ιερισσού και ανέβηκε στο youtube.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν στο
δρόμο αντιδρώντας στην αστυνομική επιχείρηση. 


 Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ εδώ), οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.

 
Μαρτυρία εργαζόμενης σχολείου στις Σκουριές από CDemo83


Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ. Έχουν προσαχθεί 6 άτομα από την αστυνομία και στα σπίτια τους γίνονται έρευνες.

Ακούστε εδώ την περιγραφή του κατοίκου της Ιερισσού Τρύφωνα Μίτιτζη στο ραδιόφωνο του 902 για την αστυνομική καταστολή. 

ΚΚΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής

Σε ανακοίνωσή του για το όργιο τρομοκρατίας και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.


Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές 
των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. 

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ιερισσό


Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή,  βρίσκεται στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί εξελίσσεται το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται.

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει 
ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, κάνοντας λόγο για απόπειρα των κατοίκων να αποκλείσουν την πρόσβαση στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να κάνουν έρευνα για την τρομοκρατική - όπως την χαρακτήρισε - επίθεση. Ο αναπληρωτής υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το όργιο αστυνομικού αυταρχισμού, ισχυρίστηκε ότι πρώτοι οι κάτοικοι άναψαν φωτιές και για αυτό οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη - όπως είπε - χρήση χημικών.

Απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου τον κάλεσε να μη συσκοτίζει την αλήθεια: «Εχθρός σας όλο το χωριό. Όργιο αυταρχισμού με δακρυγόνα και τα χημικά να πέφτουν βροχή. Έφτασαν μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Μαζική τρομοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Απαίτησε να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από το χωριό και να ζητηθούν ευθύνες.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με την παρέμβαση της Δ.Μανωλάκου

Παρά το όργιο τρομοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ρίχνει την ευθύνη στους κατοίκους και διαψεύδει ...τους πάντες και τα πάντα, αναφέροντας ότι δεν έγιναν καθόλου συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ κάνει λόγο για ... «περιορισμένη χρήση χημικών μέσων» μόνο στην είσοδο της πόλης. (Από 902. gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου